Synopsis

Sukhum is the capital of Abkhazia, a tiny, unrecognized republic on the shores of the Black Sea. On its highest hill lies a medical institute of research on monkeys, established by the Soviets in the 1920’s. The legend states it was meant to create a hybrid between man and ape. This creature never came to life, neither the communist New Man did. Today, men and monkeys are caged in a territory ravaged by war and decades of cruelty, both victims of a failed series of experiments.


Tarzan’s Testicles is a long feature documentary signed by Alexandru Solomon and released in 2017.

Ouăle lui Tarzan este un lung metraj documentar semnat de Alexandru Solomon și care a fost lansat în 2017. Va fi distribuit în cinematografe din 6 octombrie.


Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.